Bucuria sărbătorilor de iarnă

Te-ai gândit vreodată de ce sărbătorile de iarnă ne aduc emoţie, speranţă şi o stare generală de bucurie pe care, de cele mai multe ori, nu o putem cuprinde în cuvinte?

Decorăm cu sufletul

Poate că în timpul anului nu găsim timpul necesar pentru a ne bucura de magia decoratului, dar sărbătorile de iarnă vor fi întotdeauna cele ce ne vor convinge să ne îmbrăcăm locuinţa în strai festiv. Despre decorat se spune că are puterea să vindece, să aducă stare de bine, să ne ofere curajul de a avea încredere în gusturile noastre.

Punând mici obiecte dragi și frumoase în colţişoarele noastre preferate, împodobind bradul împreună cu familia, delectându-ne împreună cu băuturi calde cu praf magic de scorţişoară – toate acestea sunt clipe pe care le vom păstra în albumul nostru cu amintiri. Şi, negreşit, ne aduc bucurie.

 Găsirea darurilor perfecte

Un motiv pentru care sărbătorile de iarnă ne fac mai fericiţi  este dăruirea şi primirea cadourilor. Începem cu paşi mici, cu darurile de Moș Nicolae, apoi suntem ”Secret Santa” pentru colegi sau prieteni, iar în dimineaţa de Crăciun regăsim bucuria copilăriei odată cu darurile așezate sub bradul frumos împodobit.

Uneori, găsirea darurilor perfecte este o adevărată provocare, însă recompensa în zâmbete şi apreciere contribuie din plin la starea noastră de bine.

Iar atunci când, la rândul nostru primim exact ceea ce ne-am dorit, simţim cum sufletul ni se umple de bucurie.

Sărbătorile aduc oamenii mai aproape

Acum este momentul perfect să petrecem timp alături de familie şi de prieteni. Ştim, acest an a fost unul plin de aventuri, provocări şi paşi înainte, iar timpul pare să fi intrat în sac. Însă acum avem ocazia să ne destindem, să ne relaxăm şi ne bucurăm de prezenţa celor dragi.

Ne bucurăm împreună de preparate delicioase aşezate cu măiestrie pe masa aranjată festiv, ne delectăm cu arome deosebite din cănile anume cumpărate pentru această ocazie şi ne hrănim privirea cu decoruri de poveste. Şi, astfel, suntem mai fericiţi.

Perioada sărbătorilor de iarnă oferă minunata ocazie de reuniune a familiilor, de întâlnire la o poveste cu rude, prieteni, cunoscuți.

Dar, să nu uităm:

Crăciunul este despre iubire. Încearcă să îți faci timp pentru tine și pentru cei dragi în această perioadă. Încearcă să lași deoparte preocupările, abandonează treburile zilnice, nu continua să faci ceea ce te face nefericit. Cu toții avem nevoie de o pauză. O pauză de la tot… mai puțin de la iubirea față de omul de lângă noi, părinți, prieteni, familie, cei dragi sufletului nostru.


E un moment în care trebuie să ne oprim din tot și să ne uităm în jurul nostru. Să ne uităm la oamenii de lângă noi, să le mulțumim pentru că a trecut încă un an în care ne-au rămas aproape, indiferent de circumstanțe, să nu uităm să le spunem „te iubesc”, „mulțumesc”, „iartă-mă” sau „te rog”. Zilele acestea sunt despre noi, despre faptul cum alegem să ne petrecem acest „timp”.

Decembrie este despre dăruire, și nu mă refer la lucruri materiale, ci la acele valori pe care banii nu le pot cumpăra: bunătatea, iubirea, speranța. O îmbrățișare valorează mult mai mult decât ne putem imagina. Ai atât de multe lucruri de care să te bucuri, privește-ți familia, spune-le cât îi iubești și bucură-te de cele mai mărunte lucruri din jurul tău.

Cu cei dragi în jurul tău, știi că-i sărbătoare, fericirea este bogăția cea mai mare. Și chiar dacă n-ai acum tot ce ți-ai dorit, anul ăsta de Crăciun o să fii fericit.

Ce înseamnă un miracol?

Putem spune că este un eveniment care pare să depășească granițele cunoscute ale științei, ca rezultat direct al implicării divine sau ca efect al unor legi pe care noi, oamenii nu le putem înțelege.

Să ascult cuvintele doctorului Dumitru Constantin Dulcan într-o seară de duminică la Filarmonica Arad în cadrul conferinței susținută de acesta a fost un clar, un act de inspirație.

Susținerea ideii de bunătate, respect, admirație pentru toate cele însuflețite ca și principiu de viață este în sine un act de altruism care, desfășurându-se în această perioadă, își amplifică semnificația. Prezentarea, presărată cu exemple concrete de vindecări pentru care nu mai exista speranță, întâmplări pentru care nu s-au descoperit încă explicații științifice, te pune, cel puțin pe gânduri.

Să credem că anumite miracole se întâmplă, devine un act de credință.

Au apărut luminițe colorate peste tot, oameni mulți și grăbiți să cumpere cadouri, ornamente și alte lucruri, locurile cu brazi de vânzare sunt din ce în ce mai vizitate, toate în așteptarea lui Moș Crăciun.

Dar, de fapt Crăciunul este despre altceva. Despre bucurie, generozitate și speranță. Despre cum fericirea din ochii celui care primește cadou tău se revarsă și asupra ta și la fel, te face la fel de fericit.

Ascultați colinde

Nu pot fi sărbători de iarnă, Crăciun, fără unul din simbolurile cele mai frumoase, colindele. Tradiționale sau mai moderne, clasice sau reinterpretate, colindele au același mesaj optimist, de bucurie, căldură sufletească și de bine.

Participarea la concertul de colinde susținut de Ad Libitum Voices, a fost una din cele mai bun decizii ale lunii decembrie. Cred că bănuiți de ce!

De mult nu am mai avut ocazia să ascult live un grup de patru voci minunate, bine lucrate și fără dubiu, profesioniste!

Cei patru băieți au cântat câteva colinde tradiționale (Doamne, cum au putut să sune!) dar și cântece proprii, de Crăciun.

Dar nu este Crăciun fără colindele cântate în biserică. Deși le poți auzi peste tot, cele ascultate în acest loc transmit o trăire anume, unică.

”Sărbătoarea Crăciunului este una dintre ofertele pe care Dumnezeu le face omului. Individul o acceptă sau nu acceptă. De el depinde“.