Servicii

Evaluare psihologică

Evaluarea psihologica este un proces complex care presupune integrarea informațiilor obținute de către psiholog în urma interviului clinic, observației și a administrării instrumentelor de evaluare pe care acesta le consideră necesare. Informațiile obținute în urma evaluării psihologice vor sta la baza formulării unui psihodiagnostic clinic și a recomandărilor ulterioare pentru consiliere psihologică sau psihoterapie.

Evaluarea psihologică poate cuprinde:

• Evaluarea stării de sănătate mintală (în limita competenței psihologului)

• Evaluare cognitivă și neuropsihologică (teste de inteligență, atenție, memorie)

• Evaluare comportamentală

• Evaluare afectivă (emoțională)

• Evaluarea personalității și a mecanismelor de coping/ adaptare/ apărare

• Evaluarea dezvoltării psihologice

• Evaluarea anumitor aspecte psihologice specifice cuplului, familiei sau altor grupuri

• Evaluarea contextului familial, profesional, socio-economic și cultural în care se manifestă problemele psihologice

Scopul evaluării psihologice:

• Identificarea potențialului de funcționare a psihicului fiecărui client

• Punctarea eventualelor dificultăți sau abateri de la normalitate

• Îndrumarea către un anumit tip de terapie (medicamentoasă, psihoterapie etc.)

Evaluarea psihologică urmărește evidențierea eventualelor tulburări psihice care ar putea exista, dar și modalitățile de funcționare deficitare ce se pot îmbunătăți semnificativ prin psihoterapie.

Evaluarea psihologică are în vedere investigarea comportamentelor și a funcțiilor psihice ale individului, țintind și pe reliefarea punctelor tari, a resurselor de care dispune clientul, în încercarea sa de a depăși anumite dificultăți.

Rezultatele obținute de către client sunt confidențiale și se pot concretiza sub formă de avize, rapoarte psihologice sau profiluri psihologice.

Teste și scale psihologice utilizate în cadrul cabinetului sunt validate științific și deținute cu licență de utilizare. 

Sunt aplicate următoarele teste:

• Scala GAFS – evaluarea nivelului de funcționare autonomă;

• Scala Reisberg – evaluarea deteriorării cognitive;

• Inventarul tulburărilor de comportament alimentar – EDI 3;

• Matrici Progresive Raven – evaluarea nivelului de inteligență, IQ);

• DAS – Scala de adaptare în cuplu – evaluarea satisfacției în cuplu și calitatea adaptării dintre parteneri în relațiile diadice maritale sau consensuale;

• Mini Mintal State Examination (MMSE) – evaluarea deteriorării cognitive;

• Testul ceasului – evaluarea deteriorării cognitive

• Inventarul Clinic Multiaxial Millon (MCMIIII) – evaluează aspecte psihopatologice ale personalității și afectivității;

• Inventarul de personalitate NEO-PIR;

• Chestionarul de screening și diagnostic psihiatric (PDSQ);

• Scala de depresie Beck (BDI);

• Scala de depresie Hamilton (HAM-D);

• Scala de anxietate Hamilton (HAM-A);

• Scala de Anxietate STAI I.

Intervenție psihologică

Intervenția psihologica este un plan de tratament personalizat, întocmit în urma consultului și a evaluării psihologice, iar scopul acesteia este de a te ajuta să-ți atingi obiectivele stabilite în întâlnirile anterioare.

Intervenția psihologica implică producerea intenționată de schimbări pentru a crește calitatea vieții unei persoane. La începutul intervenției se va realiza o ierarhie în ceea ce privește lista de probleme identificate în etapa de evaluare (realizată în funcție de importanța și urgența acestora). Tu decizi împreună cu psihologul care este primul obiectiv asupra căruia dorești să lucrezi.

Există o gamă largă de tehnici folosite pentru a facilita schimbarea. Acestea diferă în funcție de specificul și complexitatea problemelor. La nivel general, tehnicile de intervenție psihologică îți permit să:

• Îți modifici comportamentele dăunătoare

• Îți înțelegi și modifici emoțiile dăunătoare

• Îți înțelegi și modifici gândurile dăunătoare 

• Te dezvolți din punct de vedere personal

Intervenția psihologica nu se rezumă doar la remedierea problemelor sau a tulburărilor identificate. Aceasta vizează adesea și:

• Promovarea unui stil de viață sănătos

• Promovarea unor relații optime cu cei din jur

• Atingerea obiectivelor personale

• Comunicarea asertivă

• Ascensiunea personală

Succesul psihoterapeutic este condiționat în mare măsură de participarea ta activă! Din acest motiv, colaborarea cu psihologul este crucială. Dacă simți că anumite tehnici sau direcții psihoterapeutice nu ți se potrivesc, este foarte important să discuți asta cu persoana pe care ai ales-o să-ți fie ghid spre schimbare.

Intervenția psihologica este întotdeauna adaptată nevoilor tale identificate. Scopul final vizează ameliorarea problemelor de viață și de restabilire a echilibrului personal. În cele din urmă, persoana devine propriul său psiholog și ghid în tot ceea ce va urma. 

Durata intervenției psihologice variază foarte mult în funcție de situațiile cu care te confrunți.

Psihologul te va informa în urma evaluării psihologice în legătură cu numărul aproximativ de întâlniri de care ai nevoie pentru a-ți remedia cu succes situațiile cu care te confrunți. 

După finalizarea intervenției psihologice, recomand întâlniri de întreținere cu o frecvență lunară (sau o întâlnire la 2 săptămâni), pentru a maximiza rezultatele obținute și pentru a evolua continuu.

Cred în oameni și în evoluție continuă! Sunt aici să te ajut să-ți atingi potențialul maxim!

pexels-cottonbro-studio-4861351

Dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este un proces care are drept scop îmbunătățirea obiceiurilor, comportamentului, reacțiilor, acțiunilor sau competențelor unei persoane. Practic, ea dezvoltă abilitățile unei persoane și potențialul ei, îmbunătățind calitatea vieții, șansele de realizare a visurilor și a aspirațiilor. Prin deprinderea autodidactă a anumitor cunoștințe din cărți, filme și artă, poți ajunge la rezultate favorabile, dar de cele mai multe ori este nevoie de participarea la cursuri sau grupuri specializate, pentru a ajunge la obiectivele vizate.

În general, în momentul în care cineva trece prin experiențe dificile sau frustrante, acestea devin un factor declanșator în dorința de a crește pe plan personal și profesional. De asemenea, oamenii au acest impuls și în urma inspirației date de o carte, un film sau un citat celebru. Toate aceste aspecte îi conduc pe cei dornici către noi drumuri în viață, unde își pot extinde cunoștințele, îmbunătățindu-și abilitățile și dezvoltând unele noi.

Vrei sa devii o persoană mai bună din toate punctele de vedere? Ai un job care nu te satisface sau îți dorești să investești în cunoștințele tale generale? Dezvoltarea personală te ajuta sa evoluezi atât pe plan personal, cât și în carieră. Oamenii de succes investesc zi de zi în personalitatea lor și în dobândirea unor noi abilități, iar daca îți dorești să crești, este momentul să o faci și tu!

Vei avea beneficii în ceea ce privește:

Autocunoaștere și accesarea potențialului interior

Consilierea carierei

Control și autocontrol comportamental și emoțional

Dezvoltarea abilităților de comunicare

Gestionarea timpului

Managementul stresului.

WhatsApp Image 2021-09-25 at 14.51.01

Consiliere psihologică

Consilierea psihologică se adresează persoanelor sănătoase, care se află într-o situație de impas în ceea ce privește rezolvarea anumitor situații de criză, profesionale, sociale ori familiale. Consilierul îl ajută pe pacient să controleze aceste situații și îl asistă pentru a găsi o soluție la problema cu care se confruntă. Consilierea psihologică presupune un număr mult mai redus de ședințe comparativ cu psihoterapia, folosind metodele și tehnicile similare acesteia, dar diferența este esențială stă în faptul că în cadrul consilierii se urmărește prevenția apariției unor tulburări și o astfel de abordare este adresata persoanelor sănătoase din punct de vedere psihic.

Consilierea are caracter informativ și se axează pe dezvoltarea abilităților practice ori personale. Prin consiliere se urmărește autocunoașterea, optimizarea și dezvoltarea personală și adaptarea eficientă la mediul extern al clientului. 

Consilierii sunt psihologi specializați în consiliere, care intervin prin mijloace tipice în scopul de a optimiza și de a stimula autocunoașterea și dezvoltarea personală, de a preveni unele probleme emoționale, cognitive și de comportament.

Consilierea psihologică a persoanelor aflate în dificultate este unul din cele mai utile instrumente pentru a depăși anumite probleme care sunt mai stresante în viață.

WhatsApp Image 2023-03-27 at 18.27.38 (1)

Grupuri de suport - un sprijin psihologic autentic

Ce sunt grupurile de suport?

Grupurile de suport aduc laolaltă oameni care se confruntă sau s-au confruntat cu același tip de probleme (ex. afecțiuni oncologice, o boală incurabilă, doliu, dependență, îngrijirea unor copii cu dificultăți, etc.).

Grupul de suport le oferă oamenilor posibilitatea de a-și împărtăși experiențele și sentimentele personale, strategiile de a face față situației sau informații obținute direct de la sursă legate de boli sau tratamente.

Cum funcționează grupurile de suport?

Grupurile de suport pot funcționa față în față, online sub forma unor videoconferințe sau  se pot forma comunități online. E important ca un grup să fie condus de un „facilitator”, respectiv un psiholog care are experiența activității cu grupurile. Acesta poate combate potențialele probleme precum: evitarea lipsei de confidențialitate, tensiunilor sau conflictelor din cadrul grupului, dominarea conversației de către unii participanți sau acordarea de sfaturi medicale sau de altă natură inadecvate.

Care sunt principalele beneficii ale unor grupuri de suport?

Printre beneficiile participării la un grup de suport se numără:

Te simți mai puțin singur, izolat sau judecat;

Depresia, anxietatea, oboseala sau tristețea sunt reduse;

Ai ocazia să vorbești deschis și sincer despre ce simți;

Îți înțelegi mai bine boala și experiența acesteia;

Îți îmbunătățești abilitățile de a face față dificultăților;

Ești motivat să preiei controlul asupra unei boli cronice sau să respecți planul de tratament;

Câștigi un sentiment de control, speranță, te simți mai puternic;

Afli informații de la persoane care se confruntă cu o afecțiune similară;

Afli unde poți găsi resurse financiare, sociale sau medicale pentru problemele tale.

pexels-karolina-grabowska-4195405

Terapie online

Internetul face ca tratamentul pentru problemele de sănătate mintală să fie mai accesibil. 

Nu trebuie să ai o afecțiune clinică pentru a beneficia de o discuție cu un profesionist, iar terapia online poate oferi o cale ușoară pentru a începe acest proces.

Chiar dacă simți că sănătatea ta mintală este puternică, terapia online te poate ajuta să ai o viață mai bună și echilibrată.

Ce este psihoterapia online și cât este de eficientă o ședință de psihoterapie online?

Spre deosebire de ședințele față în față, psihoterapia online îți permite să te conectezi cu un specialist de oriunde, folosind un dispozitiv care are o conexiune la internet, cum ar fi un computer, o tabletă sau un smartphone.

Studii realizate în ultimii ani au demonstrat că terapia online a fost la fel de eficientă ca și tratamentul față în față pentru depresia majoră, tulburarea de panică, tulburarea de anxietate socială și tulburarea de anxietate generalizată.

Eficiența terapiei online depinde adesea, în cele din urmă, de aceiași factori care determină succesul oricărui tip de terapie:

• nivelul de conexiune pe care îl ai cu terapeutul tău (relația terapeutică); 

• cât de mult ești dispus să te deschizi emoțional  și îți conștientizezi problemele; 

• determinarea pe care o ai pentru a-ți depăși problemele. Pe lângă participarea la sesiunile online, trebuie să aplici ceea ce ai învățat în situații din viața reală.

Îmi propun să aduc valoare, bucurie și echilibru în viața clienților mei.

 

Ofer pachete de asistență psihologică personalizate pentru persoane vârstnice și pacienți cu afecțiuni oncologice.

 

Am o preocupare constantă pentru perfecționarea profesională și menținerea standardelor de calitate a serviciilor. 

Experiență

Recenzii foarte bune

Răspund rapid

Suport personalizat