Autocunoaștere – dezvoltare personală
Crezi că ești o persoană independentă, care face alegeri și acționează conform propriilor convingeri?
Ești convins că ești singurul autor a propriei deveniri, a ceea ce reprezinți azi?
Ei bine, nu.
Tot ceea ce alegem să facem sa să nu facem, să trăim anumite experiențe sau nu, să legăm anumite tipuri de relații sau nu, se datorează lungului șir de strămoși ai căror reprezentanți suntem noi, cei din prezent. Valori, principii, concepții trăiri, mod de a vedea lumea este o moștenire pe a o primim indiferent dacă vrem sau nu.
Pornind de la prenumele tău, care fii sigur, nu este ales întâmplător ci are o poveste, la modul în care ne raportăm la celelalte rude și ceilalți membri ai familiei extinse, la genul de persoană pe care o alegem să ne fie partener și cum o tratăm, la profesia pe care ți-o alegi, la modul în care transmiți mai departe inclusiv părțile mai puțin apreciate ale neamului, datele la care faci sau ți se întâmplă anumite lucruri, toate, dar absolut toate au legătură și provin din energia și trăirile strămoșilor tăi.
Psihogenealogia explorează istoria familială a unei persoane pentru a înțelege și eventual a trata problemele sale emoționale și psihologice.
Această metodă se bazează pe ideea că experiențele și traumele din trecutul familiei noastre pot afecta generațiile viitoare prin transmiterea de modele comportamentale și emoționale.
Prin urmare, prin examinarea genealogiei noastre, putem inclusiv identifica și înțelege sursele problemelor noastre și putem găsi modalități de a le trata.
Principalul instrument utilizat în psihogenealogie este arborele psihogenealogic (psihogenograma)–sistemul de relații stabilite între membrii unui neam pe parcursul mai multor generații (în general cel puțin 4), cu menționarea mai multor elemente (legătura, calitatea acesteia, date importante, evenimente importante, boli, traume, etc).
Poți afla multe și mai ales îți poți explica multe, analizându-ți arborele psihogenealogic. Scopul nu este să răscolim evenimente dureroase sau rușinoase, nici nu este recomandat așa ceva, ci să le acceptăm ca făcând parte din istoria noastră familială și să mergem mai departe, fără a le lăsa să ne afecteze viața proprie.
Conștientizând ce ai moștenit, poți alege conștient ce îți folosește, ce vrei să duci mai departe și la ce vrei să renunți deoarece te sabotează în viață.
Temele celor 8 întâlniri:
- Psihogenograma
- Povestea numelui meu
- Familia ca sistem
- Loialitatea familială invizibilă
- Sindromul aniversar
- Secrete de familie
- Alegerea partenerului și legătura cu arborele genealogic
- Contabilitatea între generații
Ce beneficii vei avea:
- Îți vei cunoaște arborele genealogic din altă perspectivă;
- Vei înțelege toate conexiunile cu arborele tău genealogic;
- Vei înțelege ceea ce ai preluat de la strămoșii tăi;
- Vei înțelege de ce ai luat anumite decizii în viața ta, deși nu era ceea ce voiai cu adevărat;
- Vei înțelege ce anume ai luat din destinele strămoșilor tăi
- Vei ști cum vrei tu să îți creezi destinul tău de acum înainte.
Când?
Activitatea ”Autocunoaștere-Atelier de psihogenealogie” se va desfășura în perioada octombrie-noiembrie 2023, 8 întâlniri, 1/săptămână.
Vor fi două grupe: una în format fizic, una online.
Cele două grupe vor fi diferite, în zile diferite.
Număr de participanți în grup: maxim 4 persoane.
Cost: 50 lei/întâlnire
În final vei avea o înțelegere mai profundă a istoriei și rădăcinilor tale familiale, ajutându-te să te cunoști mai bine și să descoperi posibile explicații pentru anumite modele de comportament sau emoții.
Înscrieri
: până la data de 30 septembrie.
În format fizic (Arad) întâlnirile vor avea loc în zilele de vineri
Online – în zilele de marți
Pentru cei care doresc să se înscrie, anterior vom susține un interviu online de 15 minute.
Informații:
Tel. 0771156928
Email: dana.office.psiho@gmail.com